Restaurant Hospiz en hiver

Abendessen im Restaurant Grimsel Hospiz

En hiver, notre chef cuisinier Roman Crkon vous enchante avec ses menus gourmets créatifs et surprenants et ses 15 points Gault Millau. Un feu d’artifice pour les papilles et les sens vous attend.

Notre menu gourmet à 6 plats change chaque jour et comble tous les désirs. Si votre appétit est moins grand, vous pouvez naturellement aussi choisir des plats individuels dans le menu. Nous répondons volontiers aux souhaits des personnes allergiques et végétariennes.

Nous nous réjouissons de votre visite dans notre havre de paix hivernal.

Restaurant

Avec son mobilier d’origine des années 1930, des tables et des chaises d’horgenglarus, le restaurant rappelle une brasserie française. Sobre, essentiel, avec beaucoup de charme et de bon goût. À l’image des repas que l’on prend ici. On rit, on fête et on savoure. Tout le monde est bienvenu.

Cave creusée dans la roche

Les vrais trésors du Grimsel Hospiz sont à la cave. Plus exactement, dans l’atmosphère unique de la célèbre cave creusée dans la roche qui se révèle être une véritable salle aux trésors viticoles. Plus de 300 vins différents reposent ici, et un bon nombre d’entre eux provient des vignobles ensoleillés du Valais voisin. Chacune de ces bouteilles n’attend qu’une chose: être réveillée et savourée. De préférence lors d’un apéritif convivial avec, comme accompagnement, une Flammkuchen ultra-fine.

L’ESPRIT DE NOTRE CUISINE

Notre chef cuisinier chef Roman Crkon décline les champs, la forêt et les prés avec passion! Dotée de 15 points Gault Millau, sa cuisine à l’Hotel et Naturresort Handeck est un régal pour le regard et un plaisir pour les papilles. Il offre à ses hôtes une parenthèse culinaire sincère et authentique! Chers hôtes, nous sommes heureux de partager avec vous sa passion de la cuisine! Nous sommes curieux de découvrir vos réactions!

En hiver, Roman Crkon choie avec sa cuisine les hôtes de notre havre de paix hivernal.
Koch Roman Crkon Hotel Handeck
Roman Crkon
Chef cuisinier

Contact & Arrivée Havre de paix

L’Hôtel Alpin Historique Grimsel Hospiz se trouve sur la route du col du Grimsel, en marge de l’Oberland bernois. Durant la saison hivernale, l’arrivée est déjà toute une aventure guidée à travers le paysage d’hiver du Grimselwelt. Nous vous accueillons avec grand plaisir!

Vous avez des questions? N’hésitez pas à nous appeler ou à nous écrire!

Restaurant Hospiz

Dans le monde du Grimsel, nous vivons en partenariat avec la nature, la région et, bien entendu, nos fournisseurs: Autant que possible, nous veillons à choisir l’économie régionale. Cela se reflète dans notre carte des menus où les produits carnés proviennent en grande partie de nos bouchers locaux, les produits laitiers de la société Molki-Meiringen et nos pains du boulanger Frutiger à Meiringen.

Restaurant

Le restaurant est ouvert le soir cet été. Veuillez nous contacter pour une réservation.

Avec son mobilier d’origine des années 1930, des tables et des chaises d’horgenglarus, le restaurant rappelle une brasserie française. Sobre, essentiel, avec beaucoup de charme et de bon goût. À l’image des repas que l’on prend ici. On rit, on fête et on savoure. Tout le monde est bienvenu.

Terrasse

Quand le regard s’évade au-delà du lac de Grimsel, monte au sommet du Finsteraarhorn et descend au fond de la vallée de l’Aar, on réalise soudain que l’on se trouve sur l’une des plus belles terrasses. L’offre est simple mais de grande qualité: des vins raffinés au verre aux spécialités régionales sur l’assiette du muletier dite «Säumerplättli».

Cave creusée dans la roche

Les vrais trésors du Grimsel Hospiz sont à la cave. Plus exactement, dans l’atmosphère unique de la célèbre cave creusée dans la roche qui se révèle être une véritable salle aux trésors viticoles. Plus de 300 vins différents reposent ici, et un bon nombre d’entre eux provient des vignobles ensoleillés du Valais voisin. Chacune de ces bouteilles n’attend qu’une chose: être réveillée et savourée. De préférence lors d’un apéritif convivial avec, comme accompagnement, une Flammkuchen ultra-fine.

L’ESPRIT DE NOTRE CUISINE

L’esprit de la cuisine est à l’image de la maison – de qualité, sincère, authentique. À l’Hôtel Alpin Historique Grimsel Hospiz, on cuisine encore comme aux plus belles heures de la gastronomie française. De l’artisanat, du vrai. Rien n’est alambiqué ou maniéré. Tout est préparé ici, de A à Z. Le jus mijote dans son coin des heures durant, il est goûté et regoûté pour être affiné, est réduit jusqu’au moment parfait, puis est ennobli pour finir avec du beurre fin de Molki-Meiringen. Chaque ingrédient est préparé de la sorte, avec amour et passion – et permet de servir le soir un menu qui mérite vraiment le nom de menu gourmet.
Alexander von Bergen
Chef cuisinier

Contact & Arrivée Hospice

L’Hôtel Alpin Historique Grimsel Hospiz se trouve sur la route du col du Grimsel, en marge de l’Oberland bernois. Nous vous accueillons avec grand plaisir!

Vous avez des questions? N’hésitez pas à nous appeler ou à nous écrire!

Restaurant Handeck

15 Points Gault Millau

Notre cuisine décline avec brio les champs, la forêt et les prés. Notre amour du détail en fait une cuisine sincère, créative, joyeuse et décalée.

Notre chef, Roman Crkon, cuisine avec passion – il vit lui-même ces valeurs et s’engage corps et âme pour le respect de l’humain et de la nature.

Nous aimons vous choyer avec cœur, engagement et bonne humeur!

Nos salles Gelmerstube et Handeckstube

Décorées avec soin, les salles de restaurant de l’Hotel Handeck sont très accueillantes. Les plats raffinés confectionnés avec des ingrédients locaux sont servis dans la Gelmerstube rustique aux poutres tannées par le temps.
Ou dans l’élégante Handeckstube aux nappes blanches. De délicieux plats
à la carte ou un simple encas avec du fromage et du pain de l’alpage Handegg – et dans la cave remplie d’excellents crus, on trouve le vin qui accompagne harmonieusement le tout.

Terrasse

Les uns osent, tandis que les autres se contentent de regarder.
Depuis la terrasse, on a une vue superbe sur le funiculaire ouvert le plus pentu d’Europe – le Gelmerbahn.

Cave à vins

La petite mais charmante cave à vins séduit avec une sélection de crus soignée et réfléchie. N’hésitez pas à admirer ce petit trésor en prenant l’apéritif à la cave avec vos amis, avant de passer à table.

L’ESPRIT DE NOTRE CUISINE / 15 POINTS GAULT MILLAU

Notre chef cuisinier Roman Crkon décline les champs, la forêt et les prés avec passion! Sa cuisine, qui affiche 15 points Gault Millau, est un régal pour le regard et un plaisir pour les papilles. Il offre à ses hôtes une parenthèse culinaire sincère et authentique.
Chers hôtes, nous sommes heureux de partager avec vous sa passion de la cuisine!
Koch Roman Crkon Garten Hotel Handeck
Roman Crkon
Chef cuisinier

Contact & Arrivée Handeck

L’Hotel Handeck se trouve dans l’Oberland bernois, sur la route du col du Grimsel et au cœur de la magie du Grimselwelt. Nous vous accueillons avec grand plaisir!

Vous avez des questions? N’hésitez pas à nous appeler ou à nous écrire!

Restaurant Oberaar

An impressive location in the heart of a breathtaking UNESCO World Heritage Site.
Enjoy fantastic views over the reservoir and
ice of the Oberaar glacier.

Our mission is to take care of you with charm, commitment and a smile!

With our regional, authentic cuisine and small yet perfectly formed wine selection sourced from the rock cellar at Grimsel Hospiz, your stay is sure to be an enjoyable one.

Restaurant

A visit to the Restaurant and Berghaus Oberaar comes with a unique view of Lake Oberaar and the Oberaar glacier. The menu is compact and features substantial meals with a regional flair.

Panoramic terrace

The panoramic terrace sees more hours of sun than virtually any location in Switzerland, and enjoys wonderful views of the surrounding UNESCO World Heritage Site.

Kitchen philosophy

With our regional, authentic cuisine and small yet perfectly formed wine selection sourced from the rock cellar at Grimsel Hospiz, your stay is sure to be an enjoyable one.
Elke Skupin
Host

Oberaar – contact details and getting here

The Restaurant and Berghaus Oberaar is located in the breathtaking surroundings of the Grimselwelt in the Bernese Oberland, and can be reached via a six-kilometre panoramic road leading from the Grimsel Pass. We look forward to welcoming you!

Any questions? Simply get in touch by phone or e-mail.

Restaurant Oberaar

Ein kraftvoller Ort inmitten atemberaubender Unesco-Landschaft.
Geniessen Sie die wunderbare Aussicht auf die Wassermassen des Stausees und
das Eis des Oberaargletschers.

Wir möchten Sie gerne mit viel Herz, Einsatzbereitschaft und Humor verwöhnen!

Mit unserer regionalen und authentischen Küche sowie einer kleinen aber auserlesenen Weinauswahl aus dem Felsenkeller des Grimsel Hospiz steht einem genussreichen Aufenthalt nichts im Wege.

 

Restaurant

Bei Ihrem Besuch im Restaurant und Berghaus Oberaar geniessen Sie einen einmaligen Ausblick auf den Oberaarsee und -gletscher. Die kleine aber feine Menükarte bietet Ihnen Währschaftes aus der Region.

PanoramaTerrasse

Auf der Panoramaterrasse, die sich so vielen Sonnenstunden wie kaum ein anderer Ort rühmen kann, geniesst man den Blick raus ins Unesco-Weltkulturerbe besonders intensiv.

KÜCHENPHILOSOPHIE

Mit unserer regionalen und authentischen Küche sowie einer kleinen aber auserlesenen Weinauswahl aus dem Felsenkeller des Grimsel Hospiz steht einem genussreichen Aufenthalt nichts im Wege.

Kontakt & Anreise Oberaar

Das Restaurant und Berghaus Oberaar liegt im Berner Oberland inmitten der atemberaubenden Grimselwelt und ist über die sechs Kilometer lange Panoramastrasse vom Grimselpass her zu erreichen. Wir freuen uns auf Ihren Besuch!

Haben Sie Fragen? Rufen Sie uns an oder schreiben Sie uns!

Restaurant Grimsel Hospiz

Abendessen im Restaurant Grimsel Hospiz

During the winter, our chef Roman Crkon is on hand to create a sumptuous yet surprising menu from his kitchen, which has been awarded 15 Gault Millau points. A firework for all the senses awaits you.

Our six-course menu changes daily and leaves nothing to be desired. You can of course sample just some of the courses from the menu if you wish. Vegetarians and guests with allergies are welcome and will be catered for perfectly.

We look forward to welcoming you at our winter oasis!

Restaurant

With its original furniture from the 1930s featuring tables and chairs from Horgen-Glarus, our restaurant is reminiscent of a classic French brasserie. The room is simple, down-to-earth, and comes with bags of charm and character. Drinking and dining here follows the same principles. The room is alive and buzzes with laughter, and everyone is welcome.

Rock cellar

The real treasures at Grimsel Hospiz can be found underground or, more precisely, in the famous rock cellar with its unique setting as home to a selection of wine specialities. Over 300 different wines are stored here, many from the sun-kissed vineyards of the neighbouring Valais region. All of these bottles are waiting to be taken, uncorked and enjoyed – preferably at a relaxed round of drinks accompanied by a thin tarte flambée.

Kitchen philosophy

Roman Crkon’s field, forest and meadow cuisine is a real labour of love! With 15 Gault Millau points, his kitchen at the Hotel and Nature Resort Handeck is a feast for all the senses. Here, he offers guests an honest and authentic culinary experience. We look forward to sharing the passion of his kitchen with you as our guest, not to mention your feedback!

During the winter, Roman Crkon cooks for our guests at the winter oasis.
Koch Roman Crkon Hotel Handeck
Roman Crkon
Chef

Grimsel Hospiz – contact details and getting here

The Historic Alpine Hotel Grimsel Hospiz is found on the way to the Grimsel Pass on the outskirts of the Bernese Oberland. During the winter season, your arrival is marked with a guided trip through the winter wonderland of the Grimselwelt. We look forward to welcoming you!

Any questions? Simply get in touch by phone or e-mail.

Restaurant Grimsel Hospiz

At the Grimselwelt, we live in harmony with nature and our region, not to mention our suppliers. We always use local businesses wherever possible. This is reflected in our menu, where the majority of our meat products come from butchers from the region, our milk from the dairy in Meiringen and our bread from the Frutiger bakery in Meiringen.

Restaurant

This summer our restaurant will be open in the evening. Please contact us for a reservation.

With its original furniture from the 1930s featuring tables and chairs from Horgen-Glarus, our restaurant is reminiscent of a classic French brasserie. The room is simple, down-to-earth, and comes with bags of charm and character. Drinking and dining here follows the same principles. The room is alive and buzzes with laughter, and everyone is welcome.

Terrace

With views of Lake Grimsel, up to the peaks of the Finsteraarhorn and deep down into the Aare valley, it is immediately apparent that our terrace is one of the most breathtaking around. The range of food and drinks on offer here is small but perfectly formed, with selected wines by the glass and regional delicacies such as the “Säumerplättli” platter.

Felsenkeller - Wine cellar

The real treasures at Grimsel Hospiz can be found underground or, more precisely, in the famous rock cellar with its unique setting as home to a selection of wine specialities. Over 300 different wines are stored here, many from the sun-kissed vineyards of the neighbouring Valais region. All of these bottles are waiting to be taken, uncorked and enjoyed – preferably at a relaxed round of drinks accompanied by a thin tarte flambée.

Spitallamm Bistro

Directly next to the Alpinhotel Grimsel Hospiz, a century-old structure is being built to replace the Spitallamm dam. And it is precisely after this dam that our bistro is named. The small offer is perfect for the small hunger and all those who are passing through.

Only open on Mondays from 09.00 – 17.00 (warm kitchen 11.30 – 16.00), self-service.

KITCHEN PHILOSOPHY

The kitchen philosophy is in line with the hotel – high quality, genuine and authentic. At the Historic Alpine Hotel Grimsel Hospiz, meals are prepared with love and dedication to details. Everything is made with genuine craftsmanship. Regional products are presented at their best and refined with flavours from the wide world of culinary arts.
Alexander von Bergen
Chef

Grimsel Hospiz – contact details and getting here

The Historic Alpine Hotel Grimsel Hospiz is found on the way to the Grimsel Pass on the outskirts of the Bernese Oberland. We look forward to welcoming you!

Any questions? Simply get in touch by phone or e-mail.

Restaurant Handeck

15 Points Gault Millau 

Our kitchen focuses on field, forest and meadow cuisine and combines this with quality with attention to detail, making it genuine, creative, light-hearted and extravagant.

Our chef Roman Crkon cooks with passion as he embodies these values and has a huge respect for both people and nature.

Our mission is to take care of you with charm, commitment and a smile!

Gelmerstube and Handeckstube

The lovingly designed rooms at Hotel Handeck make guests feel right at home. Fine dishes made from regional ingredients are served either in the rustic Gelmerstube where the wood beams have darkened with age, or in the elegant Handeckstube with its fine white tablecloths. Whether delicious à la carte meals or simple snacks of “Chäs u Brot” (cheese and bread) from the Handegg – you are sure to find the perfect accompaniment in our cellar featuring selected wines.

Terrace

While some take the plunge (literally), others can stand back and watch.
Our terrace has a wonderful view of the Gelmerbahn – Europe’s steepest passenger funicular railway.

Wine cellar

Our wine cellar is small but perfectly formed, with a range of wines that have been selected with great care. Before sitting down at your table, you can enjoy an aperitif and explore this wonderful hideaway for yourself together with your closest friends.

KITCHEN PHILOSOPHY / 15 POINTS GAULT MILLAU

Roman Crkon’s field, forest and meadow cuisine is a real labour of love! With 15 Gault Millau points, his kitchen is a feast for all the senses. Here, he offers guests a genuine and authentic culinary experience. We look forward to sharing the passion of his kitchen with you as our guest.
Koch Roman Crkon Garten Hotel Handeck
Roman Crkon
Chef

Handeck – contact details and getting here

Hotel Handeck is found on the way to the Grimsel Pass in the breathtaking surroundings of the Grimselwelt in the Bernese Oberland. We look forward to welcoming you!

Any questions? Simply get in touch by phone or e-mail.

Restaurant Handeck

15 Gault Millau Punkte

Unsere Küche umschreiben wir als Feld-, Wald- und Wiesenküche mit Qualität & Liebe zum Detail:
sie kommt ehrlich, kreativ, fröhlich und ausgefallen daher.

Unser Küchenchef Roman Crkon, erneut mit 15 Gault Millau Punkten ausgezeichnet, kocht aus Leidenschaft – weil er selbst für diese Werte steht und ein grosser Respekt vor Mensch & Natur sein Eigen ist.

Wir verwöhnen Sie mit viel Herz, Einsatzbereitschaft und guter Laune!

Gelmer- und Handeckstube

In den liebevoll eingerichteten Stübli des Hotels Handeck fühlt man sich besonders wohl. Serviert werden die feinen Speisen aus regionalen Zutaten in der rustikalen Gelmerstube, wo die Zeit die Holzbalken dunkel gefärbt hat.
Oder in der eleganten, weiss aufgedeckten Handeckstube. Köstliche Gerichte
à la Carte oder ein einfacher Imbiss mit „Chäs u Brot“ von der Alp Handegg – den passenden Schluck dazu, findet sich bestimmt im Keller mit auserlesenen Weinen.

Terrasse

Die einen trauen sich, während die anderen einfach mal zuschauen.
Von der Terrasse aus hat man einen hervorragenden Blick auf das Trasse der steilsten offenen Standseilbahn von Europa – auf die Gelmerbahn.

Weinkeller

Der kleine charmante Weinkeller besticht mit seiner Auswahl, die sorgfältig und mit Bedacht gewählt wurde. Am besten bestaunt man den kleinen Schatz während einem Aperitif im Keller mit seinen liebsten Freunden, bevor man zu Tisch schreitet.

KÜCHENPHILOSOPHIE / 15 PUNKTE GAULT MILLAU

Unser Küchenchef Roman Crkon lebt die Feld- Wald- und Wiesenküche von ganzem Herzen! Seine mit 15 Gault Millau Punkten dotierte Küche ist eine Augenweide und eine Freude für den Gaumen. Er bietet seinen Gästen ein ehrliches und authentisches, kulinarisches Vergnügen.
Liebe Gäste, wir freuen uns, die Leidenschaft für seine Küche mit Ihnen zu teilen!
Koch Roman Crkon Garten Hotel Handeck
Roman Crkon
Küchenchef

Kontakt & Anreise Handeck

Das Hotel Handeck liegt auf dem Weg zum Grimselpass im Berner Oberland inmitten der atemberaubenden Grimselwelt. Wir freuen uns auf Ihren Besuch!

Haben Sie Fragen? Rufen Sie uns an oder schreiben Sie uns!